ÄNTLIGEN VANLIFE

augusti 4, 2019

Vanlife. Klockan är halv tre på natten. Mitt hjärta slår hårt. Jag har precis kommit hem från jobbet och jag ska sova första natten i min van. Jag fantiserar om inredning och tittar på min Pinterest-lista ”Take the bus to the stars”. Den listan är verklighet nu. Jag har fantiserat om att bo i en van sen jag var tonåring. Att det är på riktigt nu känns overkligt. Iowa sover på golvet med ryck i tassarna. Hon ser nöjd ut. Sängen är skön. Det är kallt, men det gör inget. 

”Det vore så himla typiskt om vanen gick sönder en kilometer innan de är framme” sa jag vid något tillfälle på eftermiddagen.

Mycket riktigt, en kilometer från Ballstad började motorn att koka. Kylarpumpen hade skurit. Vanen kom trots allt till Ballstad och här har jag bott i en och en halv vecka. Det är långt från lodgen men nära jobbet och helt ärligt är det ganska skönt med lite egentid efter att inte varit själv mer än ett par minuter på två månader. 

Pappa och hans sambo Maria agerade hjältar och körde upp vanen hela vägen från Stockholm. Pappa är den händigaste personen jag vet och det var tur att det var han som körde för det inträffade en hel del missöden på vägen. Nu är en ny vattenpump på väg och jag ska erkänna att jag är ganska nervös för att börja köra den. Jag är väldigt långt ifrån den händigaste personen jag känner. 

Vanen är en sjukt fin Volkswagen LT 31a från 1977. Det här med att den är fin är min egen åsikt och märkligt nog är det inte alla som delar den. Motorn har i bästa fall 75 hästkrafter och enligt min far gick den i 80 en gång i en nerförsbacke. Min bror brukar anklaga mig för att köra som en ligist (jag håller självklart inte med) och han anser att det är mycket bra för mig med ett långsamt fordon.

Så sjukt mycket tankar just nu. Tacksamhet och kärlek till pappa och Maria först och främst. Jag blev så glad och rörd över allt de gjort att jag började gråta när de kom hit. Tack <3

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH