*CENSUR*

november 21, 2019

Det är fika efter en begravning. En dam jag känner igen lite vagt säger att vi har träffats förr, att jag känner hennes barnbarn. Hon säger hans namn. Mitt leende går från att vara genuint till att vara jävligt stelt. ”Ja, jag kände honom”, säger jag. ”Vi brukade vara vänner”, säger jag. ”Tills han skrek att jag är en hora i telefonen”, men det säger jag inte. 

Vi går sista året på gymnasiet når han säger att han är kär i mig. Jag säger att jag bara vill vara vänner. Jag säger det ganska exakt så. Det är vi också. I nästan tio år. Någonting ändras efter att jag kommer tillbaka från en resa, han är kaxigare, tar för sig mer och han envisas med att hjälpa mig med saker som jag berättar att jag inte behöver hjälp med. Han envisas lite till och efter ett tag säger jag okej, om du blir glad av att hjälpa mig så visst. Jag lagar mat och han hjälper mig med det där som är tråkigt men som jag är fullt kapabel att göra själv. Det känns ganska obekvämt.

Han gör skämt på min bekostnad, istället för att skriva Lorem Ipsum skriver han att jag säljer sex, inte foton. Jag känner mig illa till mods men säger ingenting, vill inte vara den där jobbiga tjejen.

Han ringer mig dagen därefter och berättar att han visat hemsidan för en kollega. Berättar att kollegan hade skrattat åt texten där han skrivit att jag säljer sex. Där går min gräns och jag säger att det inte är okej att han gör horskämt om mig. Jag säger det i lugnt tonfall. Han blir skitarg. Han skriker åt mig i telefonen, säger saker om att jag är falsk  som låter honom hjälpa mig men inte uppskattar det. Det spelar ingen roll vad jag svarar. Han blir argare och argare och avslutar med att skrika att jag är en jävla hora. Han klickar mig, sedan blockerar han mig på Facebook och Instagram och sen dess har vi aldrig hörts. Jag har gjort mitt bästa för att glömma bort honom. Men hans farmor kommer ihåg mig. 

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    tjugo − 19 =