DALARNA ÄR UNDERSKATTAT

oktober 28, 2019

En timme in på torsdagens dygn, det vill säga klockan ett på natten, kom jag fram till Åre. Klockan tio på förmiddagen frågade Sara om jag skulle åka med till Älvdalen för att träffa Katta och bo i Hannahs mysiga stuga utan el och internet i Prästbodarna. Varför inte, sa jag och efter lunch åkte vi. Tolv timmar hann jag vara i Åre.

Min farfar är från Älvdalen och min farmor är från Transtrand, min släkt har en stuga i Sälenfjällen, en före detta fäbod, och jag har spenderat många veckor om året i olika delar av Dalarna. Det är platser som jag tänker på som trygga, mysiga och lite tråkiga, ni vet sådär som en tänker om ens barndoms platser. 

Jag har bestämt mig för att åka på nya äventyr i vinter, för att testa på någonting helt annat, som till exempel att inte frysa dygnet runt. När jag promenerade på grusvägen i Prästbodarna var det dock svårt att komma ihåg varför jag skulle vara någon annanstans än där. Gräset glittrade som kristaller i frosten och solen värmde träden. Jag blev påmind om hur mycket jag gillar dysterheten och vemodet i Dalarnas natur. Jag gillar djupet i skogarna och tomheten på fjället. Jag gillar tystnaden och jag gillar hur bra jag sover när elden sprakar.

När vi gick utanför dörren för en kvällspromenad var det omöjligt att se våra egna fötter utan pannlampa, och när stjärnorna föll gjorde vi hemliga önskningar för oss själva.

När var sist du såg vintergatan?

  4 Comments

 • Sara i Åre oktober 28, 2019
  Reply

  förjävla fint!!!

 • Katta Bucket november 1, 2019
  Reply

  Vilka bilder! Och vilken skön helg! Tänker att du kan ha ett riktigt najs äventyr i Älvdalen också – mycket roligare för mig :)

  • isbergsphotography.com november 9, 2019
   Reply

   TACK! Jaa, sjukt härlig helg. Väldigt välbehövlig! Ja, det vore så kul att bo nära! :D Tydligen har min farmor ett hus i närheten av Sälen också hehe…

 • Leave a comment

  19 + sex =