EN GRÖN JUL

december 26, 2019

I år har jag firat jul inte bara en, utan två gånger. Först med hela tjocka, galna släkten hos min morbror och sedan en lugn och mysig julaftonsmiddag hemma hos pappa och Maria tillsammans med min bror. Daniel var förvisso med hos min morbror också. Förra året firade jag jul med vänner i Åre och även om det är sjukt mysigt med både vänner och en massa snö kändes det väldigt bra att fira med familjen i år.

Lägenheten på garaget luktar fortfarande kola-kaffe och i fönstret lyser julstjärnan. Gårdagens ilska är borta och idag känner jag bara kärlek. Kärlek till min familj, till mig själv och till livet. Jag tittade på Kalle Anka med katten i knät, vi är sams idag. Det var vi inte igår. Idag har det känts som att jag haft oceaner med tid. Vad är skillnaden sedan igår?

Lägenheten är (relativt) städad och hela dagen har jag försökt göra allt lite extra fint, lite extra mysigt. Pappa och Maria verkade bli glada över olivoljorna. I alla fall gav det en massa skratt. Jag och Daniel adopterade ett olivträd åt dem, med adoptionen ingick ”lite” olivolja. Av de presenter jag gav min bror blev han nog mest glad över surfvaxet. Det ska jag komma ihåg till nästa år för det var nog den billigaste julklappen jag någonsin köpt.

Jag tycker ändå det är någonting sjukt mysigt med julklappar. Det är fint med paket under granen och det är sällan vi skrattar så mycket som när vi öppnar paket. Jag vet inte om det är för att Daniel är rolig som tomte eller vad det beror på. Jag fick ett par superfina handskar från Hestra av pappa och Maria. Hur de lyckades hitta både rätt modell och få hit dem till julafton är över mitt förstånd med tanke på hur sent jag sa att jag önskade mig handskar och att jag inte ens lyckades berätta vad jag önskade mig för sort.

I år försökte jag också slå världsrekord i att rimma med nedanstående insats. Är jag nära ett rekord tro?

Här har ni nog fler flaskor än ni kan konsumera, men de går även att dela med flera. I år ska ni kanske inte vandra, men det finns mycket annat att göra med varandra. Över det ska ni inte ha någon ångest, för ni kommer att bli bjudna på fest. Vi vill er ge, någonting annat att se. En anledning att fara, till en plats där ni kan njuta av att bara vara. Det som hände igår är preskriberat, för vi har åt er ett träd adopterat. Ett träd som ger oliver, men nu får ni stilla er iver. Trädet står inte här, ni kommer att få mer information om när, den här skördefesten är. Ni kommer att få ett foto av ert plakat, samt också ett keramikfat. Nu är jag lite rädd att gå i en fälla, för ni får själva resan beställa. Ni är nu med i en klubb, som gör att ni får rabatt på en tämligen fin skrubb, som tillsammans med trädet ni nu ska övertaga, finns i Spanien i Malaga. 


Det är konstigt också hur vetskapen att någon tänker på en kan göra en så glad, hur ett ”God Jul” kan vara en så fin julklapp.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    9 − tre =