ENSAM I DET VILDA

maj 15, 2020

Jag saknar min van men insåg att det inte hjälper att älta saker jag inte har hjälper inte, istället inredde jag min bil med en säng och en kylbox och lite andra campingnödvändigheter och for på en roadtrip och en mini-svemester.

Det är någonting med att vara helt själv ute i naturen. Jag kan inte riktigt få samma känsla av närvaro tillsammans med andra. Kanske är det för att hjärnkapaciteten inte räcker både till att prata och till att ta in det fina i naturen. Eller det fula för den delen, jag kan gilla allt vemod Sverige har att bjuda på. Jag gillar inte det sorgliga, jag gillar inte det hemska, men jag gillar att det får mig att känna. Efter det karga, hårda och sorgsna visar sig det vackra och stilla så mycket starkare. Kalhyggen är en sån sak. De gör mig otroligt ledsen men det är ändå någonting fint i det, fint att känna att jag bryr mig så mycket om någonting. Nu bryr jag mig förvisso om ganska mycket saker i livet men det skadar aldrig med fler saker. 

Jag sitter på min crashpad med en filt om mig och tittar ut över bergen. Iowa ligger och spejar och jag är lite nojig över att det ska komma en björn. Det känns som att vi skulle kunna vara i björn-land. Jag steker blodpudding på mitt trangiakök och det är första gången på flera år som jag äter det. Jag får barndomsminnen av blodpudding. Jag är helt lyrisk över mängden fina stenar det finns häromkring men när jag sen ska testa att klättra på dem är de näst intill släta och jag får ge upp. Jag har inte tillräckligt mycket tid till att hitta en bra sten. 

Jag går och lägger mig i min äventyrsbil med Iowa precis bredvid och fullmånens ljus lysande genom fönstren. Jag fryser som fan men det gör inte så mycket, kvällen är fin ändå. 

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

  2 Comments

 • Reply

  Så mysigt det låter. Jag förstår precis vad du menar med att vara helt själv ute i naturen. Det blir på ett helt annat sätt än att vara tillsammans med andra. Även om det också oftast är bra upplevelser.

  Hoppas att det inte kommer fram några björnar där i björnland :)

  • Reply

   Haha jag var så rädd för att det skulle dyka upp någon men samtidigt så vore det coolt, jag har aldrig sett nån björn. Ja, jag gillar variationen mellan att vara själv och med andra :)

 • Leave a comment

  sexton − 3 =