FIRA LIVET MED BUBBEL

mars 17, 2019

Under hela mitt liv tänkande liv har jag strävat efter frihet. En besatthet, viljan av att vara fri har påverkat mig i allt. Från början tror jag inte ens att jag visste vad det innebar. Från början gjorde det mig mest ganska arg. Arg och förvirrad. Numera är det strävan efter frihet som gör att jag tar mig framåt, som ger mig passion. Tanken på friheten är det som tänder elden i min själ. 

Ullådalen-Åre-solsken-vår-vinter
Få saker ger mig frihetskänslor som fjällen.

Jag vill inte vara en del av det så kallade ekorrhjulet. Jag vill inte vara en del av stressen eller tristessen. Inte vara en del av kraven och måsten. Jag vill ha frihet, jag vill ha äventyr. Därför flyttade jag till Åre. Därför startade jag eget företag. Jag har velat starta eget företag sen jag var liten. Jag har inget emot att arbeta hårt. Inte ens riktigt hårt. Men jag har något emot att göra det på andras villkor.

För mig har rutiner och vardag alltid varit starkt förknippat med måsten och tristessen. När jag tänker att jag ska skaffa rutiner så känns det som att jag lika gärna kan lägga mig ner och dö av tristess. 

solsken-bubbel-solnedgång-louiseforslyckegarbergs
Firar onsdag och livet och solen och sådär

I januari 2018 fick jag hjärnskakning, en hjärnskakning som av oklara skäl tar väldigt lång tid att läka. Läkarna säger att nyckeln till att bli frisk är att skapa rutiner, hållbara rutiner som jag mår bra utav. Det är det lättaste sättet för hjärnan att hantera livet. Jag träffade mitt team av läkare första gången i maj 2018 och först nu börjar jag känna att det kanske är okej ändå. Det är okej att ha rutiner. Först nu börjar det kännas okej för nu när jag har brutit ner alla tankar så inser jag att rutiner inte behöver innebära döden. Rutiner kan innefatta skidåkning, bubbel med vänner mitt i veckan och även en hel massa frihet.

GOTT NYTT 2020
DEJT MED SPÖKEN
EN GRÖN JUL

  2 Comments

 • Reply

  Oh yes, +1 på allt! Men rutiner är verkligen inte motsatsen till friheten,jag skulle säga att det faciliterar friheten, speciellt när man är sjuk eller har skador från olyckor.

  • Reply

   Nej men eller hur! Det är nog det jag har kommit fram till också, efter mycket om och men. Har tänkt mycket på det du sagt om hur du har skapat nya rutiner, väldigt inspirerande!

 • Leave a comment

  18 − sju =