BO I VAN – HAR JAG TRÖTTNAT?

september 6, 2019

”Är du inte less på att bo i van?” Jag försöker tänka efter, känna in hur jag mår. Vad tycker jag om att bo i min van egentligen. Jag har inte riktigt tänkt på saken.

Häromdagen frågade jag mina vänner om de inte skulle ta in på hotell och lyxa till sig ett tag. Efter en sommar i husbil var de rätt less och det kändes befogat. Jag tänkte att hade jag varit i deras situation hade jag gjort så, tagit in på ett hotell med obegränsat med varmvatten och fluffiga kuddar. Sen insåg jag att jag är i deras situation men jag har inte ens tänkt tanken för egen del. Ändå har jag haft en sommar där jag bott i först tält, sedan i baksätet på Volvon och nu i min van. Jag har inte haft en enda natt i en ”vanlig” säng på hela sommaren. Det är egentligen helt befogat även för mig. Inte för att en behöver en anledning att lyxa. 

Jag bor alltså i min van nu och det är ändå kallt och ofta stökigt och skitigt. Regnar in gör det också, rakt ner i sängen. Jag är faktiskt förvånad över hur blött allting är jämt. Jag ska ta reda på hur andra vanlifers torkar sina blöta saker. Men är jag less? Nej, jag är faktiskt inte det.

Jag tycker att jag har det väldigt bra just nu. Nästan lite för bra. Den där känslan av äventyr som jag trodde skulle infinna sig samma sekund som jag flyttade in i vanen har inte infunnit sig. Men vanen fungerar och jag kör runt med den och jag bor i den på heltid så ingenting kommer att ändras. Istället är det en känsla av att vara hemma, av att ha kommit hem, och den känslan kom samma sekund som jag flyttade in i vanen. Nej, jag är inte less, jag trivs i mitt lilla hem. Att få vakna upp med havsutsikt, det är lyx.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

  2 Comments

 • Emmi – explorista.se september 6, 2019
  Reply

  Härligt, känner aldrig heller att jag skulle vilja byta vanen mot hotell. Blöta grejer – ha dem i framsätet så man slipper allt blött inne i bodelen (och dieselvärmare is the shit, både för värme och torka!). :D Får ses snart tycker jag!

  • isbergsphotography.com september 12, 2019
   Reply

   Nej det är så härligt! Att få välja utsikt varje dag är sån lyx. Ja, det är en bra idé! Jag har ju motorn inne i bilen och har börjat slänga saker på motorn när jag kör haha. Men vore magiskt med en dieselvärmare! Det tycker jag med! Hur länge är ni kvar i Europa? Jag börjar bli sugen på att fara till Portugal…

 • Leave a comment

  tjugo + 1 =