HENNINGSVAER – FÖRSTA VECKAN I LOFOTEN

juni 9, 2019

Ett barn skriker. Det skär i öronen och jag försöker låta bli att se arg ut. Mina stressnivåer har nog slagit i taket. Behöver sova snart. Det känns som att jag kört bil konstant i två dygn. Det är inte riktigt sant. Men det är satans långt till Lofoten. Utanför bilrutan är det ösregn och overkligt fint och jag längtar sönder mig efter att slå upp mitt tält i Henningsvaer och bara sitta själv i allt det fina. 

När jag kommer fram till Lofoten och Henningsvaer känns livet inte på topp. Det öser ner vatten från himlen och allt blir dyngsurt innan jag hinner få upp tältet. Till och med hunden är deppig. Vad har jag gett mig in på? 

Vi (jag och hunden alltså) sov till jättelänge och hoppades på att det skulle lösa alla problem. Det gjorde det, när vi vaknade och gick ut ur tältet hade livet utanför förvandlats till en overklighet av magiska fjäll och turkost vatten. Mina skor var fortfarande dyngsura och jag behövde fortfarande ett par gummistövlar men det gick betydligt lättare att andas. 

DEN MINDRE GLAMOURÖSA SIDAN MED ATT TÄLTA

De första dagarna i Lofoten var jag extremt trött och allt jag ville var att sitta utanför mitt tält och titta på fjällen på andra sidan fjorden men jag hade en del saker jag behövde uträtta på byn. När sakerna väl var uträttade hade nya saker att uträtta uppstått, saker som att fylla på vatten, hålla mig torr, tömma sopor, flytta bilen mellan tältet och byn, flytta saker mellan bilen och tältet, organisera bilen och laga diverse saker som gick sönder. Någon sa att den där tröttheten är ”the fresh air syndrome” men jag tycker nog att vi har ganska frisk luft i Åre också så jag tror jag skyller på någonting annat. Ackumulerad trötthet eller så.

LÄMNAR HENNINGSVAER FÖR NYA ÄVENTYR

Henningsvaer är fint men någonting skavde. Kanske är det infrastrukturen, det finns i princip ingenstans att ens promenera med Iowa. Ingenstans att cykla, vilket jag av någon oklar anledning har längtat efter. Kanske är Henningsvaer bara inte vad jag har fantiserat om. Det känns som att vara i skärgården fast med häftiga fjäll. 

Efter en vecka i Henningsvaer åker jag på roadtrip till Unstad. Jag har blivit tipsad om en spännande lodge och åker dit med en känsla av att jag ska på äventyr.

lofoten-henningsvaer-midnattssol-fjäll-hav-torsk
KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    femton + 16 =