HIPSTERGUIDE TILL STOCKHOLM

november 1, 2019

Här är min ultimata hipsterguide till Stockholm. Jag ska spendera lite tid i Stockholm nu medan jag förbereder för nästa äventyr och här är de saker jag har längtat som mest efter. (Okej, allt är inte hipsteranpassat men ta med dig din polaroidkamera från 80-talet så är det lugnt. Du kan lita på mig, jag är trots allt utbildad vildmarksguide.)


Det första jag gör när jag kommer till Stockholm, eventuellt nästan innan jag hinner säga hej till min familj, är att åka till Telefonplan och klättra på Klättercentret. Om någon vill hänga med mig när jag är i Stockholm brukar jag tvinga dem att klättra med mig. Glöm inte att ta på dig något från Houdini för att passa in.

Klättercentret Telefonplan

Tellusgången 22-24


Drick Sveriges bästa varma choklad på Chokladfabriken. Finns på: 

Renstiernas gata 12 (mysigast),

Sankt Eriksplan 9

Och Regeringsgatan 58

Ta sedan trappen ner till Fotografiska Museet och gråt över att dina polaroidbilder inte hänger där ännu. Avsluta med vin och mat i baren med utsikt över Stockholm. 

Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22


Köp en surfbräda, en ascool outfit i stilen tramp chic och en bok om vanlife och du är redo för allt. På 654 kan du även planera dina framtida surfresor över en kopp kaffe. Varning för att du går ut från butiken utfattig men lycklig.

654

Nytorgsgatan 27

I min familj har vi en tradition av att mötas för söndagsmiddag, något jag saknar som fasen när jag inte hemma. I höst tänker jag att vi ska äta på Asian Post Office, Stockholms bästa asian fusion kök. Jag trodde att jag inte gillade asiatiskt tills Sara och Danny tog med mig och gänget hit.

Asian Post Office 

Regeringsgatan 66

Åk på tidsresa till 20-talet på bio Capitol, bonuspoäng är att det går att äta mat och dricka vin under filmen.

Bio Capitol

Sankt Eriksgatan 82

Hitta magiska världar i SciFi-bokhandeln i Gamla Stan. Jag älskar att gå här och kan jämföra böcker i flera timmar.

Science Fiction Bokhandeln

Västerlånggatan 48

Stockholm är inte Stockholm utan en afternoon tea. Min absoluta favorit genom åren är Rosendals trädgård, men tror att det eventuellt är lite kallt där nu, plus att jag hört rykten om att det är stängt? Vad är ditt bästa tips på afternoon tea i Stockholm. Bonuspoäng om där finns glutenfria scones.

    2 Comments

  • Tina Forslycke november 7, 2019
    Reply

    Eftersom jag är gammal som gatan, och vääääldigt konventionell (när jag själv vill) rekommenderar jag Vetekatten! Glutenfritt? Har inte den blekaste aning! Inte någon mera fägglad aning heller!

  • Leave a comment

    sju − ett =