JAG MÅSTE ERKÄNNA EN SAK

juni 25, 2019

Jag gillar inte midnattssol. Törs en säga så ens? Det är inte på grund av att det inte går att sova när det är midnattssol, det är helt okej. (Fast det går verkligen inte att sova). Det som stör mig är att det är kasst fotoljus alldeles för ofta. Utom mellan klockan ett och två på natten, då är det magsikt. Men det är något begränsat med människor ute att fota klockan två på på natten.

På Lofoten är det mörkt i exakt noll minuter om dagen just nu. Tittar en på vädret går solen upp och ner precis samtidigt. I praktiken innebär det att det är fantastiskt fint att fotografera mitt i natten, men mindre fint övriga timmar på dygnet. Fint är det förvisso ändå, naturen behöver knappast solnedgångsljus för att komma till sin rätt, men ur ett fotoperspektiv är det inte lika intressant.


Jag gissar att de flesta vet hur viktigt bra ljus är för en bra bild. Jag älskar att experimentera med olika ljus. Det behöver absolut inte vara solnedgångsmotljus, men jag vill ha någon form av dramatik, jag vill att ljuset ska tillföra någonting till bilden. Midnattssolen i kombination med moln gör att ljuset de senaste dagarna har varit allt annat än dramatiska. Surfarna väntar på vågor, jag väntar på vågor i kombination med episkt ljus.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    elva + elva =