KITESURF TARIFA

juli 11, 2019

Jag var i Tarifa i Spanien och fick fotografera kitesurf, hänga på stranden, äta god mat och framförallt umgås med fantastiska människor.

Tidigt i våras frågade Sara om jag inte skulle med ner till Tarifa. Hon, Danny, Emmi och Philip skulle dit för att kitesurfa och de hade en plats över. Jag övervägde det hela i ungefär en och en halv minut och bokade sedan biljett.

Vi hade en sjukt härlig och energigivande vecka i Tarifa. Vi drack Sangria på takterassen, hade strandhäng och skrattade tills vi fick ont i magen. Kvällsnöjet var att överträffa tidigare kvälls restaurangupplevelse. The Old Town i Tarifa har ett förvånansvärt stort utbud av riktigt bra restauranger och vi alla är matintresserade. Jag fick en kickstarta sommaren med sol, värme och inspirerande människor. Emmi driver bloggen Explorista och Sara driver bloggen Träningsglädje och att hänga med de två powerbrudarna var en boost för kreativiteten. Jag älskar att varva skratt med snack om entreprenörskap. Medan de andra surfade roade jag mig med att fotografera.

Jag blev överraskad över hur mycket det blåste. Jag insåg sekunden efter överraskningen att det är ganska korkat att inte ha räknat med blåsigt väder. De andra är trots allt här för att kitesurfa. Jag tror i och för sig inte det är så mycket dumhet utan snarare att jag inte tagit mig tid till att tänka på resan. Jag har bara förutsatt att vi skulle ha det bra, och det hade vi.

Kitesurf ser ut att vara galet kul när man kan det, men det verkar vara en ganska lång process att komma dit. Jag har bara testat att kitea på snö en gång och var frestad att testa på vatten, men den här sommaren behöver jag lägga tid, energi och pengar på andra saker. Som att få klart min van, klättra mera och lära mig vågsurfa. Dessutom var jag väldigt exhalterad över att få fota någonting annat än svenska fjäll.

Tarifa ligger på Spaniens sydkust, med utsikt till Marocko. Det blåser nästan alltid, vilket gör Tarifa till ett perfekt ställe för Kitesurf. Jag fick höra att det är världens populäraste ställe för vindsport. Att surf är en stor grej märks tydligt, det finns flera surfbutiker och många caféer har den där surf-viben. Ni vet med smoothiebowls och riktigt bra kaffe.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    11 + 11 =