KLÄTTRA PÅ VÄGGAR. ELLER STENAR

april 29, 2020

Jag klättrade idag. Eller jag försökte klättra idag. Jag var taggad på att bli helt svettig och skitig och känna mig sjukt närvarande och bara stirra på skogen. Det blev inte riktigt så. Jag blev dock ganska svettig av att försöka hitta stenen med all packning. Extra vingligt i gummistövlar. Jag gillar verkligen gummistövlar förresten. 

boulder, bouldering, klättring, sälen, alaskan malamute, sten, outdoor, isbergs photography

Stenen visade sig vara svinhög och de som graderat måste vara ninjor för den var näst intill omöjlig att klättra på. I alla fall utan risk att dö. Jag satt mest och tittade på stenen väldigt länge. Jag provklättrade lite, men fegade ur när min fot var en meter från marken. Jag började få visioner om hur jag skulle trilla ner och missa crashpaden och vricka fötterna eller slå i huvudet eller nått sånt. Så jag klättrade ner igen. Jag saknar att ha ett rep. Tydligen är jag rädd för att göra illa mig. Töntigt. 

klättring, bouldering, sälen, isbergs photography

Jag känner mig irriterad på folk. Jag vet inte riktigt varför egentligen eller på vilket folk men jag känner mig ändå irriterad. Jag brottas med en inre konflikt där en del av mig har panik över att jag kommer att sitta ensam här på fjället i en evighet, medan en annan del av mig är så trött på folk att jag inte ens orkar svara i telefon när det ringer. Inte för att det är något nytt. Jag ska testa en social detox. Inga sociala medier på ett par dagar. Det ska bli skönt. Inga serier heller. Bara skapande, inte konsumerande. 

Livet känns överlag lite oepiskt. Men det verkar vara en kollektiv grej. Kollektiv oepiskhet. Ändå lite skönt, det är väl planeterna i kombination med corona eller nått sånt, vilket gör att jag inte direkt behöver bry mig. Jag kan bara acceptera den här oepiska perioden och tänka att det går över snart. 

Jag hoppas dock att jag ska hitta en klätterkompis inom en inte allt för avlägsen framtid.

klättring, bouldering, crashpad, sälen, black diamond, isbergs photography
KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH