KREATIV KRIS

juli 12, 2020

Jag har väntat på det här i ungefär en evighet. Sist jag hade den här känslan var det solnedgång och jag fotade surf med bergen som backdrop. Det var episkt. Sedan dess har det känts allt annat än episkt att fotografera. Det har mest känts som något jag borde göra om jag vill jobba som fotograf, och det är väl det jag vill?

Jag hör släktens ord i huvudet. ”Vi har vadslagning om hur länge du kommer att hålla på med foto”

Det gör mig arg, för det ger mig en känsla av att jag vill visa dem att det inte är så, att jag älskar att fota och att jag är dedikerad. Å andra sidan tycker jag att det är någonting jävligt fint i att våga testa på nya saker, och framförallt med att våga erkänna att man hade fel. Det är något fint i att våga misslyckas. 

Foto är dock någonting jag inte vill misslyckas med. Men när jag tycker att allt jag gör blir SKITFULT, har jag inte misslyckats då? Det är ju inte så jävla kul att fota när det blir fult faktiskt. 

När det helt plötsligt inte blev skitfult längre var lättnaden stor. Så kom igen släkten, ni kan ha vadslagning lite till. Men om jag får ge ett inside tips är det att rösta för, inte emot, för om ni inte redan visste det är jag envis som synden. 

Jag kan ju inte vara den enda som har en kreativ kris emellanåt? 

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

  3 Comments

 • Reply

  Du är verkligen inte den enda som har en kreativ kris emellanåt. Det händer mig ofta. Har knappt rört kameran under det senaste året, med några undantag eftersom jag känt att ”jag är ju ändå här så jag borde ju fota”. Även fast jag kanske egentligen inte alls har lust med det till en början, men när jag väl stå där och är mitt i fotograferandet så är det ändå kul.

  • Reply

   Skönt att höra att vi är flera! Fast jag är ledsen för din skull, kreativa kriser är jobbiga! Det gäller väl kanske att komma tillbaka till kärnan med varför man tycker om att fotografera :)

 • Katta Bucketlife juli 13, 2020
  Reply

  RELATERAR!!! Huvudet ska vara ledigt och ljuset bra – då är foto som bäst. Och du, jag har aldrig tvekat en sekund på att du ska jobba med foto – du är både begåvad och vass!

 • Leave a comment

  9 + tolv =