NÄRA DÖDEN I SKIDSPÅRET

januari 31, 2019

Man kan säga att det är bra glid. Man kan också säga att det gick svinfort och jag var nära döden. I en av de sista nedförsbackarna springer ett par galet stora älgar ut i spåret precis framför oss. Kanske att de inte var så stora, men det är ändå inte jätteofta jag har älgar tre meter framför mig. En halv sekund av ren panik. Inte för att älgarna verkar attackbenägna utan för att min mördarmaskin till hund ska rusa efter dem och jag ska slå ihjäl mig i den isiga backen.

Jag hinner slänga mig på backen innan Iowa hinner få syn på dem. Jag tackar eventuella högre makter samtidig som jag hoppas att ingen ska se oss just nu. Jag krälar på backen och försöker hålla i min hund. Min hund skriker som om hon skulle dö och gör kullerbyttor i luften i hopp om att komma loss.

Hunden är hysterisk. Jag får gå hem sista biten.

KAMPEN OM EN DUSCH
JAG DUGER INTE

    Leave a comment

    fem × ett =