OM MIG

[whizz_banner style=”center_content” overlay=”yes” title=”OM ISBERGS PHOTOGRAPHY” image=”31563″]
LouiseForslyckeGarbergs-Isbergsphotography-fotograf-porträtt

Jag som driver Isbergs Photography heter Louise Forslycke Garbergs. Jag jobbar som fotograf, skribent, filmare och bloggare med bas i Åre. Min styrka ligger i storytelling och att skildra individer. Många har uttryckt att de har lätt för att drömma sig in i mina bilder, lätt för att fantisera iväg. Jag fotar mest lifestyle och porträtt med stor fokus på natur och äventyr, men är alltid öppen för nya kreativa idéer.

Redan i mina yngre tonår drömde jag om att fotografera, men människor i min närhet sa att det inte går att leva på foto, istället pluggade jag ekonomi och senare hotel management. Jag bodde i Stockholm och trivdes inte alls. Jag kände mig alltid lite konstig och udda. När min närmsta vän satsade fullt ut på sitt konstnärskap blev jag inspirerad av henne och köpte den bästa kameran jag hade råd med då. Det var början på en besatthet. Jag ägnade varje vaken minut åt att fota, eller läsa på om foto. Senare flyttade jag till Åre där äventyr och naturen blev en del av min vardag. Här upplever jag att vi alla är lika udda och konstiga. Jag trivs med mitt liv här och jag försöker hela tiden bli bättre på att följa mitt hjärta istället för att leva utifrån normer.

Idag försörjer jag mig som fotograf. Jag driver aktiebolag och har levererat material till tidningar, företag och privatpersoner. Jag är en av grundarna till Urstig, skriver återkommande krönikor i Åreidag och har levererat bilder till boken Vandra. Jag har pluggat till vildmarksguide vilket ger mig en fördel när det gäller äventyrsfoto då jag är bekväm med att jobba även i utsatta miljöer.

Det finns ingenting som får mitt hjärta att slå så hårt som för fjällen, eller för bergen. Aldrig har jag varit så kär som i den vilda naturen. Jag älskar horisonter, solnegångar, åskmoln och stormar, gamla urskogar och öknar. Det vilda och det otämjda. Det är när jag är där ute i det vilda som jag känner mig som mest levande. Genom mina bilder vill jag inspirera andra att följa sina drömmar, att våga leva sitt eget äventyr, våga ta steget utanför komfortzonen och in i det vilda och okända. Jag tror att hela världen skulle vara en bättre plats om vi alla följde våra hjärtan.

 

/Louise Forslycke Garbergs

[whizz_contacts style=”style4″ email_info=”%5B%7B%22email%22%3A%22hello%40isbergsphotography.com%22%7D%5D”]

Tveka inte att höra av dig till mig! Jag nås på mail, svarstiden varierar beroendes på snödjupet.

[/whizz_contacts]