ROADTRIP MED OÖNSKADE ÄVENTYR

september 18, 2019

Lofoten är kanske den bästa platsen för att åka på roadtrip, det är fint bara att köra till mataffären. Den här gången skulle vi lite längre än mataffären, vårt mål var surf-spot norr om Svolvær. Vi skulle elda, spana efter norrsken, titta på när de andra surfade och bara hänga och ha det bra.

Vägen dit var väldigt pittoreskt, höstfärgerna har kommit till Lofoten och jag tänkte att det här, det måste jag blogga om. Brenda åkte med mig, hon satt på passagerarplatsen och agerade exalterad fotograf. Vi lyssnade på musik och vi skrattade åt bilen och åt livet.

Någon kilometer utanför Svolvær började bilen att bete sig underligt och när vi var bara ett par kilometer från Delp tog det pittoreska slut. Vanen slutade fungera och motorn dog. Vi gled in på en parkeringsfick som fanns väldigt lägligt precis där bilen dog och började asgarva. Vad är det med att bilen dör så fort det är bara ett par kilometer kvar till destinationen?

I ungefär en timme försökte vi få igång bilen, en sjukt snäll främling hjälpte oss att felsöka och försöka starta den, men efter den timmen gav vi upp, och samma främling bogserade oss till en verkstad i Svolvær, där jag nu står. Jag har nått vagt minne av att jag har bogserat bil förr, men det minnet inkluderar inte hur satans läskigt det är. Allting gick dock bra och jag är tacksam över hur fina människor det finns i världen, glad för att det finns så många som hjälper till trots att de inte behöver.

Väl vid verkstan så gjorde jag och Brenda det enda vettiga i en sån situation. Vi tog fram kameran.

Dagen efter kom Helene och Daniel förbi för att köra Brenda tillbaka till lodgen. I utbyte mot kanelbullar och kaffe delade med sig av humörshöjande historier om när deras bilar gått sönder och de konstiga situationerna det ledde till. Fina människor kan verkligen göra skillnad i livet. Utan de här tre hade jag nog mest gråtit vid det här laget. Nu är jag bara lite orolig över att jag inte ska kunna ta mig till jobbet på lördag, så håll alla era tummar för att verkstan hinner fixa bilen innan dess.

Avslutningen på vår roadtrip är förresten mycket lyxigare än förväntat, att stå vid en verkstad och bensinmack har sina fördelar. De var så snälla på verkstan att de gav mig en elkabel, så jag har nu värme i bilen, och en toalett runt hörnet, och dessutom några riktigt fina vandringar bara tio minuter bort.

Om du råkar vara händig och i närheten av Svolvær får du gärna komma och rädda mig. Kanelbullar utlovas.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH