SNÖ, HAV OCH EN TRASIG KRISTALLKULA

november 19, 2020

Det snöar, äntligen! Trots att 19e november inte är ett direkt sent datum för att få snö så känns det som att jag har väntat länge på snön. Trots det har jag inte skaffat mig ett par vettiga vinterskor, egentligen gillar jag inte att ha skor på mig och helst vill gå i barfotaskor jämt. Nu är jag blöt om fötterna men glad i själen. Vi tog en lång lunchpaus, gick på promenad över bron med julbelysning och ut på ön med granarna som nu är täckta med snö. Vi släppte hundarna lösa och skrattade åt dem när de trillade i vattenpölar. ”Allting blir finare i snön” sa vi. Sen förolämpade vi varandra med dåliga skämt men att återberätta dem här skulle förstöra stämningen. Råa skämt passar inte till snöiga blogginlägg.

Jag stirrade på havet tills snöflingorna slog mig i ögonvitan. Det ser helt galet ut med det turkosa havet och det snötäckta fjället. Det går inte ihop i min värld. Det är som att jag för första gången på riktigt förstår att jag är på Lofoten under vintern. Förvisso har vintern knappt börjat så insikten var väl inte allt för sen, snarare är det så att jag är förvånad över insikten. Jag bor på Lofoten, på vintern!? Min kristallkula har varit trasig länge och jag borde ha vant mig vid tt det inte blir som jag tänkt mig, ändå är jag fortfarande lika förvånad när jag finner mig själv någonstans där jag inte redan sett mig själv i mitt huvud. Jag antar att det gör det mer spännande men jag har faktiskt lite svårt för förändringar som jag inte redan visualiserat. 

Helt ovisualiserat är det inte, i somras satt jag i en av mina överkörda brassestolar på kajen i Henningsvær och sa till Jenny att det vore coolt att testa att bo här även under vintern. Hon höll med. 

Just nu önskar jag att jag bodde i ett fint hus och inte i min van. Mest för att jag längtar efter att julbaka. Det är någonting med all mysig julbelysning och snön. Jag vill göra glutenfria lussebullar och dricka glögg och tända ljus. Men jag tror faktiskt att jag ska göra allt det där fast i vanen, Katta skickade ett recept på glutenfria saffranskrabbelurer som man steker i stekpannan.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    tjugo − arton =