TVÄRA KAST

april 20, 2020

Jag har fått sparken.

Jag var inställd på att jobba på Idre Fjäll i minst ett år men det är farligt att vara säker på någonting. Är jag hemlös och arbetslös nu?

För tillfället bor jag i min familjs stuga i Östfjället, som ligger i Sälen, och det är en av mina favoritplatser på jorden. Det är också här vi firade påsk. Jag mår alltid bra här och det är en lyx att jag kan vara här. Alla verkar ha panik över att sitta i karantän. Jag längtar på ett sätt.

Min provanställning skulle tagit slut i sommar och på grund av coronaviruset hann jag inte jobba igenom den. Det känns snopet och ledsamt att få sparken innan jag ens hunnit vänja mig vid tanken. Jag har inte kommit in i jobbet ännu och inte börjat känna mig hemma i Idre. Jag har inte hunnit lära känna så mycket folk och jag hittar inga hemliga stigar i skogen. Ändå har det varit något sjukt fint i de senaste veckornas kris. Det är någonting vackert i det sorgliga och det för människor närmre varandra. Jag hade dock föredragit att komma människor närmre genom en skidtur eller så, och inte på grund av en coronakris som slutade med att jag fick lämna Idre Fjäll.

Jag har svårt för att inte se möjligheter och just nu känner jag mig mer optimistisk om framtiden än på länge. Tack vare jobbet som webbredaktör har jag sett att jag har mer kapacitet än jag trodde. Det här är första gången sen jag fick hjärnskakning som jag kan jobba heltid och dessutom sitta framför en skärm en hel arbetsdag. Det betyder att jag äntligen kan satsa på mitt frilansande igen. Som jag har saknat mitt företagande!

Jag har såklart gjort lite jobb men inte alls på samma sätt som jag gjorde innan jag slog i huvudet. Som entreprenör tänker jag alltid på hur jag kan ta mitt företagande vidare och vilka jobb jag skulle kunna göra just nu. Jag har en massa kreativa idéer och jag tror inte att jag kommer att ha några problem med att roa mig om dagarna. Jag hoppas bara att mina idéer går i lås och att jag inte behöver vara arbetsbefriad speciellt länge.

Om du vet något uppdrag som skulle passa mig får du gärna säga till! Jag skulle gärna ta uppdrag inom bland annat copywriting, digitalt content och foto, men är som bekant ”ganska” flexibel.

Det här är lite grejer jag tänkte göra utöver att pitcha idéer jag har till olika företag:

Starta upp Urstig igen!
För några år sedan startade jag och mitt ex en onlinetidning som heter Urstig. Sedan vi gjorde slut har jag tänkt att jag ska återuppta den tidningen och nu är det dags. Jag är riktigt peppad! Vill du vara med? Maila mig!


Lära mig att cykla mountainbike
Det här är också någonting som jag har tänkt att jag skulle göra i flera år, men nu känns timingen perfekt. Sist jag försökte gick det inte så bra men efter att ha snackat cykel med en massa härliga människor på Idre Fjäll är jag riktigt peppad! Här kan du läsa om hur det gick sist.


Odla ätbara saker i Östfjället 
Jag har en känsla av att det här inte kommer att hända, om inte annat för att tjälen inte kommer gå ur backen på väldigt lång tid, men det är en fin tanke.


Filma
Precis innan jag slog i huvudet så började jag filma och nu har jag blivit inspirerad av TP på jobbet och ska ta upp det igen. Dock vill jag helst filma berättelser och helst inte min egen så jag ska avvakta tills jag hittar någonting eller någon intressant att filma.

Bouldra
Jag har fått min craschpad från Naturkompaniet och jag har spanat in ett gäng fina stenar i ”närheten” som jag är taggad på att klättra. Jag är mest taggad på att åka till Grövelsjön och klättra en sten som heter Apelsinstenen, jag tänker mig att det är sjukt fin utsikt och mycket sol.

sola, husvägg, vårvinter, vinter fjällen, isbergs photography, louise forslycke garbergs

Världen är full av möjligheter!

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    19 − 3 =