KLÄTTRING PÅ VÄLA

maj 17, 2019

När jag klättrar finns bara nuet, bara stenen under fingrarna. Ingen känsla av rastlöshet finns på klippan. Det finns bara jag och stenen och naturen. När jag klättrar lever tigern i själen. Tigern har dock oproportionerligt klena händer. Men det känns så satans bra. Efter nästan två års uppehåll känns det förvånansvärt bra ändå, jag är starkare än jag förväntar mig att vara. Jag klättrar tills jag har kram i musklerna och inte längre kan öppna händerna. 

Väla är den lokala klätterklippan strax utanför Åre. Det är här vi hänger, bokstavligt talat. Här spenderar jag timmar och åter timmar. Klättrar, grillar korv, tittar på utsikten. Oftast blir vi ett stort gäng kompisar som hänger där, oftast blir det after-climb med grillkorv någonstans. På sommaren äter jag mest grillkorv. 

STAY IN THE MONDAY
En känsla av livsstress. Alltså att det känns som att livet går för fort för att vi ska hinna göra allt vi vill göra.

    Leave a comment

    5 − fyra =