VART SKA JAG RESA?

november 15, 2019

Hur bestämmer du vart du ska resa? Vart ska du egentligen? Varför ska du just dit? Hur kommer det sig att du reste just dit?

Jag ska avslöja en hemlighet. Det spelar inte så stor roll vart jag reser, huvudsaken är att jag reser.

Jag letar efter någonting och jag vet inte nödvändigtvis vad. Jag har ställt en fråga och jag hittar inte svaret där jag är men varje gång jag testar någonting nytt kommer jag lite närmre. Det blir lite tydligare. Frågan kanske är ”vad är meningen med livet?”, men alla söker vi efter olika saker. För mig handlar det mycket om att hitta vad jag vill fylla mitt liv med, vad vill jag ha mer av och vad har jag för mycket av. 

Du kanske har bestämt dig för att resa iväg för att hitta svaret på dina frågor men du kanske inte vet vart du ska. Idag bjuder jag på en lista över tre saker som är viktigare att fundera på än just vart du ska: 

  1. Vad vill du göra?

Vill du surfa? Dyka? Sola? Gå på bibliotek? En Googling på t.ex. ”best place to surf for beginners” ger hur mycket inspiration til som helst. Skriv en lista på saker du vill göra och kanske framförallt hur du vill må, alltså vilken stämning du vill ha. Om du är sjukt sugen på att festa men hamnar på ett ställe där de flesta gör yoga är stämningen nog ganska olika, även om det kanske går att surfa på båda ställena.

  1. Vilken sorts personer vill du träffa? 

Intervjua personer som du upplever är där du vill vara i livet, personer du upplever som härliga och inspirerande. Kanske är någon du känner redan på en plats som uppfyller dina krav. Att vara en del av en community gör livet lättare och roligare. Fundera på vilken typ av community du vill vara i och intervjua folk om olika platser för att försöka klura bland vilken sorts folk du tror att du skulle trivas bäst.
Känner du inte någon som är eller har varit på platser som uppfyller dina krav, ta hjälp av grupper på Facebook eller följ personer på Instagram och skriv direkt till dem och fråga vad de tycker. Jag älskar gruppen On Edge på Facebook, stämningen är peppig och alla är generösa med tips och hjälp.

  1. Pris.

Vart är det billigast helt enkelt. Efter de två ovanstående punkterna kanske du har lyckats smalna ner världen till några få olika destinationer. Om magkänslan inte gör någon skillnad på dem, åk till det ställe som är billigast. Ju billigare destination desto längre tid har du på dig att tänka ut svaret på din fråga. Det kanske är dyrt att resa till en destination men billigt att vara där, räkna på hur länge måste du måste vara där för att det ska löna sig.

Förhoppningsvis hjälper de här tre frågorna dig att välja vart du ska resa. Förhoppningsvis väljer du en resa. Den behöver inte vara perfekt, den behöver inte ge svaret på alla problem och frågor, den behöver bara föra dig vidare framåt. Förhoppningsvis är du en erfarenhet klokare, några upplevelser gladare. 

Alla resor behöver inte innebära att fysiskt resa iväg. Ibland finns svaren där du redan är.

KÄMPA
KAMPEN OM EN DUSCH

    Leave a comment

    5 × fyra =